1. nap (Gyula-Békés)

 2009.08.06. 11:27

Huh!

 

Hát röviden elindultunk!

Sikerült egy tökéletesen tökéletlen első napot összehozni, ami mindössze annyit tesz hogy végre kiderült az összes nem várt dolog, nem számított hátráltató tényező, apróbb bakik, a tempó szokatlansága, időjárás és a többi. Persze erre ráment az első napunk programja. De inkább most mint később.

Kezdjük ott hogy 5:00-ás gyülekező után az 5:20-as vonathoz épp csak odaért egy kiscserkészünk, de végül teljes létszámmal elindult Szegedről a vonatos, az utánfutós és a kenuszállító különítmény (még jó hogy ezekkel már elöző napon megvoltak a szokásos "indulás balesetek"). És minden gond nélkül meg is érkeztek.

Az indulás, ahogy lehetett számítani kicsit körülményes volt, de nagyjából még időben is belefért, mivel a kenusok csak 15km-et és a kerékpárosok is csak egy átlagosnak mondható 30 km tettek meg. Eközben megmártóztunk a Fehér- és Fekete- Körösök egybefolyásánál Szanazugben és a kezdetben erősen borult ég is kiderült. Így a hirtelen támadt jó időben gyorsan le is sültünk, megalapozva ezzel a tábor végi csokoládé szint.

A bicajosok míg a többiek a vízen küzdöttek az egyre erősödő szembeszéllel, ami ellen a Békési duzzasztó feletti tökéletesen egyenes szakaszon nem volt menedék, igyekeztek Gyulán az Erkel-téren az Erkel szobornál megkeresni az Erkel-házat de persze nem ott volt. Nem csüggedtek és végül sikerült is meglelniük a célt: a Százéves cukrászdán "keresztül" meglelték híres zeneszerzőnk múzeumát. Dobozzal is hasonlóképp jártak, ahol csak hosszas keresés után, a hátuk mögött lelték meg a keresett kastélyt.

Hogy túl hosszú ne legyek mindkét csapat eléggé fáradtan a korán keléstől, kitikkadtan a nem várt melegtől és kissé elcsigázottan érkezett meg Békésre a kempingbe. Itt kellett volna igazán pörögni, hogy a sátrak és GH minél hamarabb felépüljön, ami persze ezek utánérthetően nem sikerült. A program csúszása így tovább fokozódott, emiatt már csak mosdásra és némi tábori játékismertetőre futotta a vacsora előtti időből.

Rea "minden Bálint Sándoros nagymamája" ismét kitett magáért és fantasztikus lecsót produkált még ilyen körülményelk közt is. Egy falat sem maradt...

A már nagyon fáradt társaság még megörvendeztette magát egy indiai tábortűzzel (némi fantázia kellett a százkarú Shíva/Cyke istennő elképzeléséhez) majd röviden nyugovóra tért.

Összegezve mindenki egészséges és állja a sarat, a táj gyönyörű (fantasztikus kis labirintusok voltak a vízen) és most már az időre sem lehet panasz. Holnapra remélem mindenki belerázódik a bepakol, elindul, megnéz, továbbmegy, megérkezik, kipakol, felépít, pihen ritmusba, mert akkor lesz csak igazán élvezetes a tábor.

Holnap Gabi jelenkezik majd!

A nap képei pedig itt találhatók.

                                                  Zoli (Békés)

A bejegyzés trackback címe:

https://519bs.blog.hu/api/trackback/id/tr261292295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ifj. Nagy Gábor 2009.08.08. 01:09:56

Nem a vihar, hanem a nem várt nehézségek és elfoglaltságok, programcsúszás - de ami késik, az jön. ;-)
süti beállítások módosítása